Interview met Wolfkat

Ahoo Wolfkat! Klaar voor een kort interview?
“Ja hoor. (begint aan onze hand te snuffelen) Jij hebt wel verzorgde handen, maar er ontbreekt nog een coole ring. Ik heb er verschillende in mijn collectie, van fijne gouden tot blingbli …”

Geen sluipreclame, Wolfkat. Vertel ons liever hoe jij te werk gaat als juwelenontwerper?
“Eigenlijk ontwerp ik geen juwelen, maar ik stel ze wel zelf samen. Eerst ga ik op jacht naar de mooiste bedeltjes die ik maar kan vinden. Van Brussel over Madrid tot Parijs, ah oui. Vervolgens maak ik oorbellen en kettingen met die bedeltjes, in mijn atelier in Leuven. Ik heb maar één regel: elk Wolfkat-juweel moet ik zelf willen dragen. Anders komt het er niet in.”

Vond je je gading dan niet in het huidige aanbod?
“Oh, er bestaan heel veel mooie juwelenlabels. Op makersmarktjes zie ik prachtige creaties voorbijkomen, maar die ambacht heeft wel een prijskaartje. Anderzijds spot ik ook veel ‘krullerige’ sieraden met te veel kralen en kleuren. Terwijl één staafje met een driehoek veel meer kracht uitstraalt. Kortom, ik miste een eigenzinnig label dat grafische juwelen uitbrengt aan een scherpe prijs. Enter … mezelf! Miauwkes. Ik bedoel, rroaaaw!”

Veel mensen vragen zich af waar de naam Wolfkat vandaan komt?
“Ik ben een fictief dier: geen wolf, geen kat, geen vos of tijger. Gewoon Wolfkat. Stoer en toch vrouwelijk, net als mijn juwelen. Iedereen kan zelf wat verzinnen bij mijn naam en logo.”

Een logo dat trouwens vol driehoeken zit.
“Ja, zeker acht stuks. Ik hou van driehoeken. Ze symboliseren de kracht van de vrouw. Geluk zit in een klein driehoekje.”

“Eindelijk: grafische juwelen aan een scherpe prijs! Miauwkes. Ik bedoel, rroaaaw”

We hebben ook horen fluisteren dat jij een grote zus hebt?
“Klopt, zij heet Copykat. Ze is iets minder geïnteresseerd in oorbellen, maar wel heel kundig met taal. Copykat schrijft teksten voor bedrijven en organisaties. Een copywriter, noemen ze dat. Je kan haar vlotte pen boeken op www.copykat.be.”

Tsss. Toch nog sluipreclame in dit interview!
“(grijnst) Ahoooo!”

Nu je toch bezig bent, welke ring vond je alweer bij mij passen?
“(enthousiast) Wel, ik hou van een gouden, gekartelde ring bij jouw fijne vingers. Heel knap, en voor maar 10 euro. Neem zelf een kijkje op de webshop!”